O koupi Ďolíčku rozhodne Praha 10 za půl roku

Praha – O nákupu fotbalového stadionu Ďolíček rozhodne radnice Prahy 10 až za půl roku. Majitelé stadionu jsou ochotni prodat ho, k dalším jednáním je ale třeba znalecký posudek, který zatím není k dispozici. Návrh na řešení problematiky připravuje zastupitel Petr Vozobule. Ten byl zvolen za stranu Desítka pro domácí – projekt fotbalových fanoušků, kterým se nelíbí, že tým Bohemians musel z Ďolíčku odejít do Edenu, o který se teď dělí se Slavií.

O nákupu Ďolíčku hovoří programové prohlášení nového vedení Prahy 10, ke kterému se přihlásilo i zastupitelstvo. Městská část chce dosáhnout návratu ligového fotbalu na slavný stadion. Společnost Bohemians Real, které Ďolíček dnes patří, nemá peníze na rekonstrukci stadionu, aby splňoval podmínky stanovené fotbalovým svazem.

„Majitelé potvrdili vůli stadion prodat. Nedisponují dostatečnými finančními prostředky, hrozí proto jeho další chátrání,“ řekl Petr Vozobule na jednání zastupitelstva. Své kolegy Vozobule požádal o prodloužení termínu, který vypršel na konci června. K němu měl předložit návrhy řešení situace.

Loňské stěhování Bohemians z Ďolíčku do Edenu vyvolalo ostré protesty příznivců „klokanů“ i Slavie, pořádali dokonce společné demonstrace. Fotbaloví fanoušci nakonec založili vlastní politickou stranu Desítka pro domácí, která se zabývá především právě problematikou stadionu.