V Plzni shořel sklad textilu

Plzeň – Část haly v plzeňské Podnikatelské ulici, ve které společnost A3 Sport skladovala textilní a sportovní zboží, lehla v noci popelem. Hasiči k požáru vyjeli o půlnoci, kdy na něj upozornil hlídač ze sousední firmy, s ohněm bojovali až do rána. Místo hlídali i dopoledne. Škody, které při požáru vznikly, odhadli hasiči asi na 50 milionů korun. Oheň nikoho neporanil, zdraví obyvatel nepoškodil ani hustý dým.

S ohněm bojovalo patnáct hasičských jednotek. Platila pohotovost třetího stupně, která se týkala všech jednotek ve městě. Oheň zničil asi polovinu skladu postaveného na ploše asi 100 × 100 metrů. „Až patnáct metrů nad střechu šly plameny,“ odhadl svědek požáru Jiří Vlasák. Nakolik je poškozena zbývající část budovy, hasiči zatím nevědí.

„Spadla střešní konstrukce vzadu na hale a to nám hodně stěžuje dohašení textilií,“ řekl řídící důstojník krajských hasičů Dušan Nový. „Na místě asi budeme ještě celou neděli a možná i v pondělí,“ dodal.

Reportáž Miroslavy Vildové (zdroj: ČT24)

Příčinou požáru se budou zabývat policisté. Podle jejich mluvčího Libora Pilaře se ale případem začnou zabývat až poté, co bude požár definitivně zlikvidován a hasiči místo opustí. Vedení firmy, které sklad patří, se k události nevyjádřilo – je na dovolené.