Požár pohltil penzion na Šumpersku

Šumperk – Rodinný dřevěný penzion v Oskavě na Šumpersku zachvátil dnes časně ráno požár. Objekt celý shořel a škoda přesáhne deset milionů korun. V době požáru se v budově naštěstí nikdo nenacházel a nikdo nebyl zraněn.

Patrový penzion s deseti čtyřlůžkovými pokoji, kde se nacházela i restaurace a společenská místnost, zachvátil požár ve dvě hodiny ráno. „Zasahovalo tam šest jednotek hasičů. Na pomoc přijížděly i další jednotky, ale byly postupně odvolány, neboť stavba již nešla zachránit, celá shořela,“ řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Oblak dýmu a vysoké plameny byly vidět z dálky. „Profesionální jednotka požární stanice Uničov na místo dorazila jen několik minut po ohlášení. Celý objekt o rozměrech 30 krát 15 metrů byl již zcela zasažen plameny a částečně došlo ke zřícení prvního patra. Dřevěnou budovu nebylo možné nikterak uchránit,“ doplnil mluvčí hasičů.

Žár a vysoké plameny ohrožovaly sousední skladovací prostory, hasiči budovu ochlazovali a podařilo se jim ji zachránit. Před ohněm ochránili i nedaleký les. Příčinu požáru zatím vyšetřovatelé neznají. Jak mohlo k požáru dojít, neví ani samotní majitelé. Událostí jsou zdrceni. „Bylo to hrozné. Když jsem otci o tom dal zprávu, psychicky se z toho složil a je nyní v nemocnici,“ řekl syn majitele objektu. Areál byl zavřený a připraven k prodeji.

Požár penzionu v Oskavě na Šumpersku
Zdroj: PR/ČTK