Kamion při nehodě probořil dvě patra domu

Staré Město – Před pátou hodinou ranní havarovalo v centru Starého Města u Uherského Hradiště nákladní auto. Plně naložený kamion s přívěsem projížděl obcí, když se v zatáčce přívěs uvolnil. Srazil lampu veřejného osvětlení a zastavil se o rodinný dům. Přívěs se proboural do pokojů ve dvou patrech rodinného domu. V jednom z pokojů spal v tu dobu majitel. Ani on, ani nikdo jiný však nebyl zraněn.

„Nehoda se stala kvůli technické závadě na tažném zařízení, proto se přívěs během jízdy utrhl,“ řekl ČT i policii dvaatřicetiletý řidič kamionu. Řidič převážel z Topolné na Uherskohradišťsku takzvané unimobuňky do Holandska.

K odklízení následků nehody, která se stala o půl páté ráno, byl přivolán i jeřáb. Překládal obytné buňky do jiného kamionu a ten je odvezl. Kvůli práci na silnici byl až do desáté hodiny uzavřen pravý jízdní pruh. Na místě vznikaly kolony, proto policisté řídili dopravu.

„Výši škody policisté předběžně vyčíslili na 380 tisíc korun, dvě stě tisíc je odhadovaná škoda na rodinném domu,“ popsal mluvčí policie Aleš Mergenthal. Při jeho opravě bude nutné konzultovat poškození i se statikem, je tedy možné, že škoda ještě vzroste. Devětatřicetiletý majitel domu nehodu nechtěl komentovat.

Dvaatřicetiletý řidič o nehodě kamionu ve Starém Městě (zdroj: ČT24)