V Lipolticích se 14 lidí přiotrávilo marihuanou

Přelouč – Na sobotní kulturní akci v Lipolticích u Přelouče se přiotrávilo 14 lidí. Účastníci setkání studentů a divadelních souborů v lipoltickém penzionu se intoxikovali pravděpodobně marihuanou. Jeden z postižených zkolaboval, celkem převezli záchranáři do nemocnic v Pardubicích a Chrudimi dvanáct osob. Policie případ vyšetřuje jako pokus ublížení na zdraví.

Hlavní vyšetřovací verzí policie je možnost, že účastníci byli přiotráveni omamnou látkou obsahujíci THC, nejpravděpodobněji marihuanou, kterou zatím neznámý pachatel nasypal do společné večeře. Podle vyjádření mluvčí pardubické policie Markéty Janovské vyšetřovatelé zajistili na místě řadu stop, včetně jídla a pití, které budou nyní předmětem znaleckého zkoumání.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Všichni účastníci akce jevili příznaky silné otravy, jeden dokonce zkolaboval, nyní jsou však již v domácím ošetřování a mimo ohrožení života. V Lipolticích měli sraz herci a studenti divadelních oborů, kteří celý den hráli amatérská představení a údajně ani nepili alkohol. Akce byla po sobotním incidentu předčasně ukončena.