Úleva pro Sokolov, objížďka na R6 končí

Karlovy Vary - Cestování autem mezi Karlovými Vary a Chebem přestala komplikovat rok a čtvrt trvající objížďka přes Sokolov. Vyžádala si ji rekonstrukce mostů, po které vedla stará silnice R6 nad řekou Ohří a železniční tratí. Nově budovaná silnice má namísto dvou pruhů čtyři. Mosty bylo nutné zpevnit a rozšířit, a to za plného provozu nešlo.

Stavbaři pustili přes mosty dopravu ve směru z Chebu do Karlových Varů v jednom pruhu už v květnu. Teď uvolnili i druhý pruh v opačném směru. Uleví se řidičům, ale hlavně obyvatelům těch částí Sokolova, kudy objížďka vedla. Denně po ní projíždělo v každém směru na šest tisíc aut, včetně kamionů.

Po podstatné části čtyřicetikilometrové silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem se už jezdí v plném profilu. Do dvou jízdních pruhů je doprava svedena v asi pětikilometrovém úseku kolem čtyř mostů nad Ohří a železnicí. Zde nebylo podle stavbařů možné práce uspíšit.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

K definitivnímu zprovoznění úseku by mělo dojít až v dubnu 2012. Část silnice tedy povede i nadále staveništěm, kde se bude situace a dopravní značení měnit někdy i ze dne na den. „Je to živá stavba, řidiči tedy musí pozorně sledovat aktuální značení,“ upozorňuje ředitel ŘSD Karlovy Vary Pavel Rödl. Ukončení objížďky zkrátí trasu mezi Chebem a krajskou metropolí na méně než půl hodiny.