Policie zadržela lupiče, který přepadl banku v Brně

Brno - Kriminalisté zatkli šestatřicetiletého muže, který před třemi týdny se zbraní v ruce přepadl banku na sídlišti v Brně-Vinohradech. Během loupeže se nijak nemaskoval, k jeho dopadení tak přispěly zveřejněné záběry z bezpečnostní kamery. Policie u něj zajistila plynovou pistoli, peníze už ale nenašla. Uloupených sto tisíc korun muž stihl prohrát v automatech. Před sebou má vyhlídku až desetiletého vězení.

V pátek 24. června odpoledne přišel do pobočky banky na sídlišti Vinohrady muž ve středních letech. Bez velkých okolků namířil na pokladní pistoli. Své jasné gesto doplnil požadavkem na vydání peněz. Osmatřicetiletá pokladní neznámému muži vydala více než stotisícovou hotovost. „Muž potom s omluvou pobočku banky opustil, pravděpodobně směrem k ulici Žarošická,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

K dopadení muže kriminalistům pomohla skutečnost, že pachatel při loupeži neměl nijak maskovaný obličej, tudíž jeho identifikace s pomocí dřívějších policejních záznamů nebyla nijak obtížná. „Jedná se o osobu pro nás známou, doposud má za sebou už několik majetkových deliktů,“ uvedl vyšetřovatel Pavel Kříž.

Pachatele zachytily bezpečnostní kamery (zdroj: ČT24)


Policisté muže zastihli v bytě jeho přítelkyně, peníze u sebe však neměl. Přiznal, že uloupenou hotovost v jediném dni prohrál v automatech. Kromě toho má dluhy ve výši až půl milionu korun u různých bank a firem. „Policejní zadržení tak pro něj bylo paradoxně vysvobozením,“ řekl Kříž. Při zadržení nekladl odpor, dokonce měl připravenou tašku s osobními věcmi.