Rentgen na poliklinice ve Frýdlantě obsluhovala opilá zdravotní sestra

Frýdlant n.O. – Na poliklinice ve Frýdlantě nad Ostravicí obsluhovala rentgen opilá zdravotní sestra. Zjistila to policie, kterou anonymně upozornil jeden z pacientů. Šedesátiletá sestra dostala okamžitě výpověď. „Šedesátiletá žena měla v dechu 2,71 promile alkoholu a při opakované zkoušce po půlhodině 2,65 promile. Nebyla schopná výslechu, takže uzavřela pracoviště s tím, že se k výslechu dostaví ve čtvrtek,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Na linku 158 zavolal ráno anonymně jeden z pacientů s tím, že mu připadá obsluha rentgenu opilá. Policejní hlídka pak na kliniku vyrazila zhruba v devět hodin ráno. Případ kriminalisté vyšetřují pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí sestře až rok vězení a také zákaz činnosti. 

Radiodiagnostické oddělení ve Frýdlantě nad Ostravicí je detašovaným pracovištěm Polikliniky Místek. Ředitelka Polikliniky Kateřina Valentová řekla, že pracovnice byla okamžitě propuštěna. „Jednalo se o ženu v důchodu, která u nás pracovala krátce a na částečný úvazek. Nikoho nepoškodila, ani nemohla. Dnešním dnem byla propuštěna, tím je pro nás tato záležitost ukončena,“ řekla Valentová.