Byt v pražské Libuši zachvátil požár, dva lidé skončili v nemocnici

Praha – Hasiči dnes odpoledne zasahovali u požáru bytového domu v Dobronické ulici v pražské Libuši. Dva lidé se nadýchali kouře a museli být ošetřeni, několik dalších bylo evakuováno. Lidé si požáru v pátém podlaží všimli v půl páté odpoledne. Z bytu se valil hustý dým. Co přesně se v bytě odehrálo a jak vznikl požár, teď zjišťují policisté.

„Požár byl nahlášen v 16:15, kolem 17:00 byl uhašen,“ informovala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Ženu, která byla v době požáru v bytě, odřízly plameny od dveří. Přelezla proto na balkon sousedního bytu, odkud chtěla vyskočit. „Lidé začali nosit dolů nějaké polštáře pro případ, že to nevydrží a skočí dolů,“ popsala ČT dramatickou situaci jedna z obyvatelek domu. Hasiči ale na místo dorazili včas a ženu nakonec snesli dolů po žebříku. Pomoci museli i muži, který bydlí o patro výš a snažil se ženu zachránit.

Oba lidé se nadýchali kouře a byli převezeni do krčské nemocnice. Zplodiny zamořily i vyšší patra, hasiči proto museli evakuovat celý dům. Práci jim ale ztěžoval zakouřený prostor. „Vstupní chodby k bytovým jednotkám byly nevětratelné,“ řekl ČT řídící důstojník HZS Praha David Vratislavský. Příčiny požáru nyní šetří policie.

Reportáž Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)