V Praze spadlo po nehodě auto z Hlávkova mostu

Praha – Na Hlávkově mostě v Praze se stala okolo půl šesté odpoledne nehoda dvou vozidel, jedno následně z mostu spadlo do Vltavy. Na místo okamžitě vyrazili policisté i potápěči, kterým se podařilo z auta po asi 20 minutách vyprostit 35letého muže. Toho se po 25 minutách podařilo oživit a byl převezen do nemocnice. Podle původních zpráv byli ale ve vozidle dva lidé a jeden ze svědků dokonce tvrdil, že v autě viděl jet čtyři pasažéry.

„Vůz značky Audi je na dně střechou dolů. Hasiči z něj vyprostili muže, kterého se na břehu podařilo resuscitovat,“ uvedla policejní mluvčí Eva Stulíková. Na místě zasahovali hasiči i policejní potápěči. Práci jim komplikoval velmi silný proud a minimální viditelnost. 

Pavlína Adamcová, mluvčí pražských hasičů

"Požádali jsme magistrát, aby zajistil snížení průtoku Vltavy, což se do půl hodiny podařilo. Práce nám tím byla usnadněna, ale nebyla zcela lehká.

Podle mluvčí pražských záchranářů Jiřiny Ernestové je zachráněný muž ve velmi vážném stavu: „Po úspěšné resuscitaci jsme ho napojeného na přístrojích převezli do Ústřední vojenské nemocnice.“

„Okolnosti nehody jsou stále dost nejasné. Původní zprávy mluvily o tom, že ve voze byly dvě osoby. Nyní to vypadá, že v něm byla jen jedna. Potřebujeme ještě vyslechnout všechny svědky,“ dodala Stulíková. 

Není ani jasné, komu vůz patřil. Podle informací ČT byly na vozidle umístěny stojany na vlaječky, mohlo by tedy jít např. o diplomatický vůz. Vozidlo hasiči z řeky vyzvedli po dvou a půl hodinách, kdy byl provoz na mostě obnoven. 

Hasičům komplikoval práci opilý muž

Práci jim ale zkomplikoval jiný muž, který skočil z Hlávkova mostu zhruba ve 20:00 a při pádu se těžce zranil. Dvacetiletý mladík přelezl zábradlí a skočil do Vltavy. Potápěči tak museli z řeky vytahovat i jeho. Utrpěl zlomeninu nohy a při vědomí skončil v nemocnici. Podle policistů se vsadil s kamarády. V krvi měl dvě promile alkoholu.