Kdo zlikviduje černé skládky u těšovických garáží?

Těšovice – Starosta Těšovic Jiří Halberšát se nemůže dohodnout s majiteli garáží, kdo má likvidovat černé skládky, které vznikají v jejich okolí. Říká, že na to nemá peníze. Navíc si myslí, že skládky dělají sami majitelé. Před garáží Jiřího Jirouška se objevila před devíti měsíci velká hromada odpadu. Později někdo černou skládku zapálil, takže trochu ubyla. V poslední době ale postupně zase narůstá. Pan Jiroušek se obrací na nejrůznější úřady. Podle svých slov však nikde neuspěl.

Hana Procházková z Městské policie Sokolov říká, že sokolovští městští strážníci nemohou tento problém řešit, protože skládka nestojí v katastrálním území města Sokolov. Starosta Těšovic Jiří Halberšát říká, že je na tomto odlehlém místě každý pokus udržet tu pořádek marný. Problémem jsou hlavně chybějící peníze v obecním rozpočtu.

Jiří Jiroušek však takový argument odmítá. Na 360 majitelů garáží platí podle něj Těšovicím 40 let daň z nemovitosti. Úřady, na které se majitelé garáží obracejí, mají jedinou radu: Uklízejte sami. Odpad můžete vozit do sběrného dvora Sokolovských technických služeb.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)