Dopravu v jižních Čechách komplikují letní akce

Jižní Čechy - Provoz na jihočeských silnicích o víkendu provázejí komplikace. Na Slavonicku uzavírky kvůli závodu Rally Vysočina, v Táboře četná omezení z důvodu konání hudebního festivalu.

Do Českého Rudolce a na několik dalších míst v okolí Slavonic se včera dostali řidiči jen po objížďkách. Některé silnice patřily v sobotu autům závodním. Probíhal tu totiž tradiční závod Rally Vysočina. „Veškerou bezpečnost okolo závodu zajistili sami pořadatelé,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Holická.

Na to, aby se na trať nedostal nikdo jiný než závodní auta, dohlíželo na tři sta lidí. Přesto například obyvatelé Mutné s průjezdem závodních aut nesouhlasili. „Já proti Rally Vysočina nic nemám, ale ať jedou někde jinde,“ vyjádřil se jeden z obyvatel obce Václav Šabouk. Pořadatel kvůli stížnostem místních musel upravit trasu.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)

Tábor už od pátku sužují několikakilometrové kolony, které vznikají jako průvodní jev ska-punkového festivalu Mighty Sounds na letišti Čápův Dvůr. Důvodem je kromě neobvykle velkého množství aut i chodců provizorní přechod přes obchvat. Omezení jsou na mezinárodní silnici E55, kterou navíc v době dovolených řidiči hojně využívají na cestách do Rakouska nebo Chorvatska.

Zatímco uzavírky na Slavonicku skončily už včera večer, v Táboře musejí řidiči zejména v dopravní špičce počítat s problémy až do pondělního odpoledne.