Na Karlovarsku padají stromy

Karlovarsko - Vytrvalý déšť a silný vítr způsobily během noci škody na mnoha místech v Karlovarském kraji. Kanalizace nestačila odvádět proudy vody a hrozilo zatopení domů. Popadané stromy komplikovaly dopravu.

V Ostrově - Horním Žďáru spadl vpodvečer mohutný asi dvacetimetrový strom na rodinný dům a částečně ho poškodil. Příčinou byla podmáčená půda po celodenním intenzivním dešti, strom se vyvrátil i s kořeny. Nikdo v objektu nebyl zraněn. „Na odstranění jsme museli povolat výškovou techniku a opatrně ho postupně odřezat od domu, aby nebyly další škody,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Kmen zatarasil mezinárodní silnici na Jáchymov a Boží Dar, silnice byla uzavřena asi hodinu úplně uzavřena. Dotčený úsek policisté monitorovali celou noc, během večera spadly přes cestu ještě další dva stromy.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Stromy padaly i na dalších místech v Karlovarském kraji, například na Kraslicku, Mariánskolázeňsku a u Kyselky. U Mariánských Lázní zablokoval strom cestu linkovému autobusu, který nemohl projet. „Hodně pršelo a padaly patrně podmáčené stromy. V Perninku jsme čistili propustek, protože voda z cesty začala zaplavovat dům,“ uvedl vedoucí dispečer krajské správy silnic Josef Bulka.

Kvůli možným komplikacím energetici kontrolovali také vedení vysokého napětí. Dodávky elektřiny ale počasí tentokrát neovlivnilo.