Mladíci skočili do Labe, zachránit je musel strážník

Děčín - Do rozvodněného Labe v Děčíně se včera po půl osmé večer vrhli dva dvacetiletí muži. Jeden se začal topit, silný proud oba unášel středem řeky. Do vody pro ně skočil jeden ze strážníků městské policie.

Dvojice mladíků se rozhodla skočit z železničního mostu - z rozmaru. Okamžitě je ale strhl proud a sami se nemohli dostat na břeh. Incident ohlásil na policejní služebnu očitý svědek. Na místo ihned vyrazily dvě hlídky strážníků, dvě auta státní policie a hasiči. Strážníci byli na místě první - to už byl jeden z mužů na pokraji sil.

„Nemohl jsem dělat nic jiného, než že jsem si sundal věci a skočil do Labe,“ řekl zachránce, děčínský strážník Josef Šerý. Proud ale oba unášel příliš rychle. Šerý se musel vrátit na břeh, bez bot běžel několik desítek metrů a pak se znovu vrhl do vody. Tentokrát k mužům doplaval. Mezitím hasiči spouštěli na vodu člun. Nakonec ho ale použít nemuseli.

Reportáž Barbory Straňákové (zdroj: ČT24)

Na pomoc přispěchal státní policista, který pomohl muže z vody vytáhnout. Proud mladíky unášel víc než 700 metrů, v řece strávili přes 8 minut. Oba jsou v pořádku, jeden z nich ale musel do nemocnice na vyšetření, protože se nalokal vody. „Za svůj skok do vody a za to, že dva lidi pro ně riskovali život, žádnou odpovědnost ze zákona nenesou,“ řekl mluvčí děčínských policistů Vojtěch Haňka. Mladíci ale neměli na železničním mostě co pohledávat. Za přestupek proti zákonu o drahách jim hrozí až desetitisícová pokuta.