Mladá Boleslav chystá akvapark

Mladá Boleslav – Po deseti letech diskusí pravděpodobně konečně vznikne v Mladé Boleslavi akvapark. Radnice rozhodla, že bude stát poblíž oblíbené výletní lokality – lesoparku Štěpánka. Koupaliště tak bude dobře dostupné z nedaleké rychlostní silnice i přímo z města, odkud budou k akvaparku jezdit autobusy městské hromadné dopravy.

Podle představ současného vedení města se akvapark otevře v Mladé Boleslavi do roku 2014, kdy končí nynější volební období. Město nyní hledá firmu, která zpracuje projekt na stavbu akvaparku, řekl primátor Raduan Nwelati. Radnice je ochotna do stavby rekreačního zařízení investovat zhruba čtvrt miliardy korun.

Součástí mladoboleslavského akvaparku by mělo být občerstvení, rekreační část a plavecké dráhy, které odpovídají plaveckým soutěžím na úrovni republikových závodů. Návštěvníci mají mít k dispozici i wellnes, který má podle návrhu obsahovat finskou saunu, cryo, páru, odpočívárnu, ochlazovací bazén a vířivku. „Byli bychom samozřejmě rádi, aby to byl velký akvapark, ale jsme limitováni financemi. Chceme však postavit něco, co bude lidem sloužit kvalitně desítky let,“ podotkl primátor Nwelati.

Stavbu akvaparku mladoboleslavští občané přivítají, je přesvědčeno vedení města. Loni zjišťovalo anketou mezi obyvateli, jak by měl akvapark vypadat. Zúčastnily se jí bezmála 4 000 lidí.