Vítkovice jsou kvůli uzavírkám ucpané

Ostrava - Řidiči si stěžují na objížďky v Ostravě-Vítkovicích, které v tomto městském obvodu značně komplikují dopravu. Dvě hlavní ulice se opravují současně. Řidiči tak musejí počítat se zdržením, často navíc vznikají zácpy. Podle investorů obou rekonstruovaných silnic to ale jinak zařídit nešlo. Zdůvodňují to tím, že začátkem léta bylo v Ostravě několik kulturních akcí. Rekonstrukce silnic ve Vítkovicích skončí až na podzim.

Na ulici U cementárny, po které se objíždí ulice Ruská, se navíc právě dělá vodovodní řad. Rekonstrukci Ruské ulice údajně plánovala společnost Ostravské komunikace už dávno dopředu. Současně s ní zde začal opravovat koleje dopravní podnik. Proto je silnice uzavřená úplně. „Mrzí nás to, ale bohužel to nešlo jinak. Jedná se o účelovou, dlouhodobě plánovanou opravu, na kterou nám navazují další opravy,“ vyjádřil se mluvčí Ostravských komunikací Jiří Maléř.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Na nedaleké velmi frekventované Rudné ulici je provoz omezený jen částečně. Stavbaři tam obsadili polovinu mostu, druhá slouží pro jízdu v obou směrech. „Uzavírka byla konzultována s krajským úřadem. Jiné termíny bohužel nebyly možné z důvodu konání kulturních akcí v Ostravě,“ řekla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Souběh dvou rekonstrukcí nemile překvapil i starostu Vítkovic Petra Dlabala. Údajně to ale jinak zařídit nešlo. Řidičům radí, aby jeli jinou trasou než je oficiální objížďka. Je ale podstatně delší. Objížďka v centru Vítkovic skončí 11. září. Po mostu na ulici Rudná se pouze na jeho jedné polovině bude jezdit až do 30. října.