Nehody kamionů zastavily dva tahy

Praha/Hradec Králové – Nehody nákladních vozidel blokovaly odpoledne dopravu hned na dvou významných tazích – rychlostní silnici R6 nedaleko Prahy a na státní silnici I/11 u Nového Města na Královéhradecku. U Prahy havarovalo jedno nákladní vozidlo, ve východních Čechách se srazily dva kamiony. Řidič jednoho z nich utrpěl těžké zranění. Oba tahy se podařilo zprůjezdnit až pozdě večer.

Na rychlostní silnici R6 havaroval kamion na 8. kilometru ve směru na Prahu. Prorazil svodidla a převrátil se na bok. Šestadvacetiletý řidič jel podle policistů příliš rychle a těžký vůz nezvládl. Při havárii se nikdo nezranil, nehoda ale zablokovala celý jízdní pás, policie proto začala odklánět dopravu na exitu 12 u Unhoště. Při uklízení vysypaného nákladu byl krátce uzavřen i směr od Prahy. Rychlostní silnice byla zprůjezdněna až před desátou hodinou večer.

Další nehoda se stala na silnici I/11 mezi Novým Městem a Obědovicemi. Také tento tah zůstal neprůjezdný poté, co se na v úseku srazily dva kamiony. Vyšetřování a úklid následků havárie trval až do pozdních hodin, provoz byl obnoven po deváté večer. Objízdná trasa ve směru na Poděbrady vedla z Hradce Králové přes Káranice, Chudeřice, Chýšť a dále směrem na D11 a Chlumec nad Cidlinou. V opačném směru policisté odkláněli provoz v Novém Městě na dálnici D11.