Záměna adresy odhalila hašiš v papiňáku

Trutnov – Díky kuriózní chybě kurýrní služby, která zaměnila dvě podobné adresy, dopadla policie dva mladíky z Trutnovska, kteří do Česka přepravovali drogy. Na jihu Evropy koupili kilogram hašiše a drogu si poslali zásilkou do Hradce Králové. Balíček do města skutečně dorazil a velmi překvapil majitele jedné soukromé firmy.

Mladíci si koupili tlakový hrnec, do něj dali balíčky s hašišem a vše zasypali mletou kávou. Krabici pak poslali kurýrní službou. Ta zásilku doručila na adresu hradecké firmy, jejíž jméno se shodovalo se jménem majitele bytu, ve kterém jeden z obviněných mladíků v Hradci Králové bydlel. „Při dalším ohledání jsem si už říkal 'Tady je něco divného a volám policii',“ popsal objevení drogy v doručeném hrnci zástupce firmy, která zásilku převzala. Po otevření hrnce a objevení balíčků s hašišem oznámil majitel firmy nález policii a zavolal mladíkům, aby si pro zásilku přijeli. Po příjezdu je zadržela policie.

Královéhradecká policejní mluvčí uvedla, že si mladíci pozemní doručení kurýrní službou vybrali z obavy, že při letecké přepravě odhalí ukrytou drogu rentgenová kontrola. Za jeden gram drogy zaplatili pachatelé zhruba 20 korun, v Česku přitom přijde na zhruba 250 korun. Muži se kriminalistům přiznali. Hrozí jim až deset let vězení.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)