Srážku auta s cyklisty nikdo nepřežil

Pardubice – Žádný z účastníků nepřežil obzvlášť tragickou srážku osobního auta a dvou jízdních kol na nadjezdu u Parama v Pardubicích. Cyklisty zahubil střet s autem, řidič vozidla zemřel po nárazu do zábradlí a pádu ze svahu. Zdravotníci, kteří mají služebnu nedaleko, byli na místě vzápětí. Přesto už nemohli pomoci žádné ze tří obětí nehody.

Nehoda mohla být podle policistů důsledkem zdravotního selhání čtyřicetiletého řidiče, který byl místní a silnici dobře znal. Podle operačního důstojníka krajských hasičů vůz na nadjezdu náhle přejel nejprve do protisměru a poté na cyklostezku, po které projížděli dva lidé – muž a žena ve věku 40 resp. 56 let. Po střetu oba slétli ze srázu a zahynuli. Auto narazilo do hrazení a zůstalo ve svahu.

Reportáž Jakuba Anděla (zdroj: ČT24)

Ze stanoviště záchranné služby vzdáleného asi 300 metrů ihned vyrazili na pomoc zdravotníci. „Přijely sice tři posádky, ale bohužel, na místě nebylo nic k naší intervenci. Cyklisté byli na místě mrtví, řidič zahynul v autě. Vrtulník jsme ani nevolali,“ uvedl k nehodě, která skončila smrtí tří lidí, mluvčí pardubických záchranářů Pavel Svoboda.

Tři lidé při jedné nehodě zemřeli v tomto měsíci už podruhé. Shodný počet obětí si 8. července vyžádala srážka dodávky a osobního auta u Bezměrova na Kroměřížsku.