Kvůli požáru v Ostravě evakuováno 30 lidí

Ostrava - Dva zraněné a 30 evakuovaných lidí si dnes dopoledne vyžádal požár bytu v prvním patře panelového domu v Ostravě-Porubě. Hasiči ho dostali pod kontrolu zhruba za hodinu. Škoda se předběžně odhaduje na milion korun, příčina neštěstí se vyšetřuje. Stav jednoho ze zraněných označili zdravotníci za velmi vážný.

„Starší muž, kterého hasiči vynesli z hořícího objektu, byl v bezvědomí a jeho dýchání selhávalo. Pacient byl v přímém ohrožení života, utrpěl popáleniny III. stupně v oblasti hlavy, krku a končetin, došlo rovněž k popálení dýchacích cest,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Muž byl přepraven do ostravské fakultní nemocnice.

Druhou zraněnou byla šestasedmdesátiletá žena, která měla problémy s dýcháním a popálenou nohu. Byla však při vědomí a se záchranáři komunikovala, dodal Humpl.

Oba zraněné dostali z hořícího bytu hasiči. Při požáru, který vypukl kolem 10:00, museli z domu evakuovat také dalších 30 obyvatel, hlavně pomocí automobilového žebříku. Na místě zasahovalo celkem 35 hasičů.

Oheň se částečně rozšířil i do jednoho bytu v druhém patře, ve vyšších podlažích poničil plastová okna. Celý dům byl silně zakouřen. Hasiči ho odvětrali pomocí ventilátorů.

Při požáru v Ostravě zraněni dva lidé (zdroj: ČT24)