Prodej vily rodiny Puppů ve Varech vyvolává pochybnosti

Karlovy Vary – Okolnosti prodeje památné vily rodiny Puppů, která patřila Karlovarskému kraji, prošetřuje státní zastupitelství. Vše nasvědčuje tomu, že prodej byl příliš uspěchaný. Kvůli tomu se přihlásilo málo zájemců a cena tak mohla být i vyšší. Podnět k tomu podala organizace Transparency International. Její právníci jsou přesvědčeni, že kraj při prodeji někdejší budovy dětského domova porušil zákon.

„My se domníváme, že prodej vily je neplatný, protože kraj nedodržel zákonem stanovené podmínky tím, že nevyvěsil záměr o prodeji této nemovitosti po zákonem stanovenou dobu,“ uvedla právnička z Transparency International Radka Pavlišová. Žena, která na nesrovnalosti upozornila, je navíc přesvědčena, že 37 milionů korun, za které kraj památku prodal, je příliš málo.

Úředníci kraje si nejsou vědomi žádné chyby při prodeji a převodu nemovitosti. Případem se nyní zabývá státní zastupitelství. Bývalý hejtman říká, že neví, jak prodej připravovali úředníci. Politici ale o něm prý rozhodovali standardním způsobem. Náměstek ředitele stavební společnosti Baustav Vít Palivec je navíc přesvědčený, že cena odpovídala technickému stavu budovy.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Zástupci krajského úřadu předpokládají, že rozhodnutí státního zastupitelství budou znát do konce prázdnin.