Nový pirát silnic ztloukl na ostravské křižovatce muže

Ostrava - Policisté vyšetřují v Moravskoslezském kraji další agresivní chování mezi řidiči. Tentokrát se obětí bezdůvodného útoku stal osmatřicetiletý muž, kterého na jedné z nejrušnějších křižovatek v Ostravě ztloukl jiný řidič. Policisté případ vyšetřují jako podezření z výtržnictví. Agresivní řidiči přitom riskují mnohaleté vězení. Průlomový rozsudek pět let vězení dostal zřejmě mediálně nejznámější pirát silnic Luboš Lacina. Loni najel na auto pomalejší řidičky a vytlačil ji z dálnice.

Řidič černé Škody Octavie zastavil v Ostravě v pondělí ve tři čtvrtě na jedenáct na křižovatce na Novinářské ulici na světelném signálu stůj. V dalším pruhu stál autobus a za ním bílá Škoda Pick-up. Z auta vyběhl agresivní muž, který následně pěstmi zaútočil na řidiče octavie. Ten vzápětí začal rány oplácet. „Žádáme případné svědky, kteří mohou uvést jakékoliv informace, aby nás zkontaktovali na lince 158,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková. 

Minulý týden vytáhl jeden z řidičů i pistoli

Řidič octavie skončil s lehkými zraněními v nemocnici. „Charakter zranění dosud není specifikován. Zatím hrozí pachateli za přestupek pouze pokuta,“ řekla Gabriela Holčáková. Jen v červnu se přitom v Ostravě stalo pět podobných incidentů. Například minulý pátek jiný agresivní řidič dokonce mířil pistolí na dalšího muže a bil ho. Opět šlo údajně o rozdílný názor na řízení.

Potyčka na silnici
Zdroj: ČT24

Alois Hudeček, prezident Asociace dopravních psychologů: 

„Jak člověk žije, tak i jezdí. Agresivita v naší společnosti je. Není to sice vysoké procento, ale na silnici prostě nepatří. Agresivně se tu chová jen člověk, který je v nějakém psychickém napětí a není sám se sebou vyrovnaný.“

Odborníci mezitím zjišťují, proč se stalo tolik incidentů v tak krátké době. „Mě pobavil jeden řidič, který prohlásil, že když spěchá, tak přeci pojede rychle. Právě uspěchanost je hlavním problémem, z níž to pramení,“ podotkl dopravní expert Pavel Rakus z Besipu.