Dělník zahynul pod sesuvem půdy v pražském Suchdole

Praha – V areálu zemědělské univerzity v Suchdole ve středu došlo k sesuvu půdy, která zavalila dva dělníky. Jeden při tom zahynul, druhého se podařilo záchranářům zachránit. Agentuře ČTK to potvrdily mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová a mluvčí policie Andrea Zoulová. Smrtelná nehoda se odehrála v areálu univerzity, kde dělníci vykonávali výkopové práce. Do záchranných akcí byly na místě zapojeny všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Příčina sesuvu půdy není podle prvotních informací zatím objasněna. Podle vyjádření mluvčí Zoulové obdržela policie informaci o sesuvu většího množství zeminy krátce před osmou hodinou večer. Dělník, kterého se podařilo zachránit, s hasiči komunikoval. Právě díky němu se dozvěděli, že ve výkopu je zasypaný ještě jeho kolega. Toho se podařilo vyprostit po hodině a půl od přijetí telefonátu, lékař však u něj konstatoval smrt. Zachráněný pětačtyřicetiletý dělník skončil v nemocnici se zraněním.

Zavalený dělník v Suchdole (zdroj: ČT24)

Jak uvedla tisková mluvčí policie, kriminalisté ve spolupráci s dalšími odborníky a pracovníky Úřadu bezpečnosti práce nyní šetří okolnosti případu. Budou mimo jiné zkoumat, zda nedošlo k pochybení konkrétní osoby, například nedodržením zásad bezpečnosti práce.

Vydáno pod