V Českém Těšíně řádí zloději luxusních aut

Český Těšín - Až osm let za mřížemi hrozí partě zlodějů, kteří se vkradli do autosalonu v Českém Těšíně a odvezli si čtyři luxusní auta. Před odjezdem ještě stačili poničit další odstavené vozy. Škodu policisté odhadují na tři miliony korun. Zloději by si za krádež mohli ve vězení odsedět až osm let.

Průběh krádeže jako z filmu 60 sekund, s neméně luxusními auty. Zloději během okamžiku odjeli ve čtyřech zaparkovaných vozech z autosalonu. O kus dál pak ten nejdražší, Jaguar XK8 RS, zapálili. „Na místo vyjely dvě jednotky hasičů, jedna profesionální, druhá dobrovolná, požár dostaly pod kontrolu velmi rychle, během několika minut,“ uvedl tiskový mluvčí HZS MS kraje Petr Kůdela.

Policisté podle slov mluvčí Policie ČR Zlatuše Viačkové přivítají jakékoliv svědectví obyvatel, kteří v neděli mezi čtvrtou a šestou hodinou ranní se pohybovali na ulici Karvinské a viděli cokoliv podezřelého. Zloději se nespokojili jen se čtyřmi úlovky. Vozy, které nestihli ukrást, poničili. „Kromě toho pachatelé odcizili diagnostický přístroj a různé hydraulické přístroje,“ dodala policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Zlodějům hrozí až osm let za mřížemi.

Reportáž Ivy Kubankové (zdroj: ČT24)