Hotel se špatnou minulostí v Dubí zřejmě někdo zapálil úmyslně

Dubí - V Dubí na Teplicku od brzkého rána hořela budova bývalého hotelu. Podle hasičů požár zřejmě někdo založil úmyslně, protože na místě našli propanbutanovou láhev. Oheň se podařilo uhasit odpoledne. Na začátku loňského prosince ve stejné budově policisté objevili velkou pěstírnu marihuany. V minulosti hotel vlastnili lidé blízcí severočeské ČSSD.

„Máme podezření na úmyslné založení. Požár měl více ohnisek, na místě jsme našli i propanbutanovou láhev,“ potvrdil mluvčí hasičů ústeckého kraje Lukáš Marvan. Požár byl ohlášen v 03:40, likvidovalo ho sedm hasičských jednotek. Třípatrový dům s dalšími několika patry podkroví a sedlovou střechou je viditelně značně poškozený, ze střechy už prohořela skoro celá jedna polovina. Vzniklou škodu ale zatím hasiči nestanovili.     

Na začátku loňského prosince policie v horních dvou patrech domu objevila pěstírnu s více než 5 000 rostlinami marihuany a na místě zadržela tři cizince. Policie tehdy hodnotu zadržených rostlin na černém trhu odhadovala asi na pět milionů korun.

Více než podezřelý hotel    

Budovu vlastní společnost Corporeal Property Invest, která má v domě i oficiální sídlo. Na svých webových stránkách píše, že v místě provozuje penzion Pohoda. Telefonní číslo uvedené na webu ale nikdo nezvedá. Podle obchodního rejstříku se letos v únoru nakrátko stal sedmdesátiprocentním vlastníkem společnosti Jiří Dušek, známý spojením s ústeckou ČSSD. Dušek figuruje mimo jiné jako jednatel městského fotbalového klubu a v zimě převzal i firmu Ekofin PC, která do té doby patřila ústeckému primátorovi Vítu Mandíkovi (ČSSD) a čerpá evropské dotace na přestavbu hotelu Větruše.     

V prvním patře budovy měl být od ledna penzion pro seniory Senior Centrum Pohoda, hasiči ale na místě žádné lidi nenašli. Telefon ředitele Senior Centra Michala Slavíka není dostupný. V prosinci ale řekl, že si během svých návštěv v budově při přípravách centra ničeho podezřelého nevšiml, přestože tam tehdy policie v několika patrech objevila obří pěstírnu. „Jediná změna byl zámek na třetím patře výtahu. Majitel domu nám sdělil, že třetí patro pronajal a že si to tak nájemce přál,“ řekl Slavík.     

Vlastníkem objektu byl ještě vloni v dubnu bratr člena teplické ČSSD Martina Prokeše Václav, provozoval tam hotel Corrado. „Objekt hotelu Corrado jsem vlastnil a v lednu 2009 pronajal společnosti Corporeal Property Invest. Následně jsem v dubnu 2010 celou nemovitost prodal výše jmenované společnosti. Od té doby s ním nemám nic společného,“ řekl dnes Václav Prokeš. V hotelu se ještě v době jeho fungování opakovaně scházely špičky ČSSD včetně předsedy Jiřího Paroubka.