Muž kradl kola, motorky i zahradní nábytek - vše skladoval doma

Vyškov - Policisté na Vyškovsku dopadli dvaatřicetiletého zloděje, který byl několik měsíců fantomem zahrádek po celém okrese. Kuriózní je, že nakradené zboží zřejmě neprodával, vše skladoval u sebe doma. Pomáhalo mu až šest kompliců. Jen v okolí svého bydliště napáchal škodu za téměř 150 tisíc korun, celková by však mohla být ještě vyšší. Muži za to hrozí až pět let vězení.

Kola, motorky, motorové oleje, zahradní nábytek, křovinořez, plastové přepravky na pečivo či dětské hračky - mezi nakradenými věcmi našli policisté u muže ledacos. Všechno skladoval doma v jedné z vesnic u Bučovic. „Povalovalo se to po celém domě. Byl tam opravdu velký nepořádek. Myslím si, že nic neprodávali,“ řekl vyšetřovatel Vlastimil Kupčík. Na co zlodějům tolik starého haraburdí bylo, kriminalisté netuší. Další kradené věci našli také v domě jeho matky.

Se svými šesti komplici muž kradl nejen na Bučovicku, ale i Slavkovsku, Vyškovsku, Hodonínsku a Kroměřížsku. „Do některých akcí zapojil i manželku, která je rovněž mezi obviněnými. Je ale stíhaná na svobodě,“ uvedla mluvčí vyškovské policie Alice Navrátilová.

Doma měl i drogy

Skupina působila na Vyškovsku patrně od února do konce května. Při domovní prohlídce policisté v domě hlavního obviněného nalezli také drogy. Při zadržení byl obviněný pod vlivem pervitinu, nejdříve proto putoval do psychiatrické léčebny a poté do vazby. Drogy zřejmě stejně jako kradené zboží využíval pouze pro vlastní potřebu, neprodával je dál.

Podle Vlastimila Kupčíka policii na pachatele upozornili občané z okresu prostřednictvím anonymních e-mailů. Podle policistů byl rozsah krádeží, které skupina prováděla, na Vyškovsku ojedinělý.