Požár v Butovicích zřejmě vznikl při opravě střechy

Praha – Nedělní požár, který vypukl v panelovém domě v Nových Butovicích v Praze, vznikl pravděpodobně při opravě střechy. Podle hasičských vyšetřovatelů, kteří se dnes na místo vrátili, byla příčinou požáru nedbalost dělníků při nahřívání lepenky – případ už vyšetřuje policie. Obyvatelé zatím zpět do svých domovů nesmí, budovu by totiž měl prohlédnout statik.

Na střeše osmipatrového domu v ulici Suchý vršek se v neděli večer vzňalo 70 balíků lepenky. Z domu bylo podle dnešního upřesnění hasičů evakuováno asi 65 lidí. Jeden z dělníků byl podle policie převezen do nemocnice poté, co se nadýchal zplodin. Hasicí práce trvaly několik hodin. 

Škoda způsobená požárem je podle hasičů minimální, střecha totiž byla určena k opravě. Větší škody způsobila voda protékající při hašení, ty ale budou zřejmě vyčíslovat pojišťovny, uvedl vyšetřovatel hasičů. Podle něj voda protekla až do přízemí.   

Hasiči při práci
Zdroj: ČTK / Iris/ČTK

Pro nejhůře postižené obyvatele bytů umístěných v horních patrech připravila městská část Praha 13 náhradní ubytování. Červený kříž postavil přímo před domem stan, kde mohli lidé také přespat.