Jihovýchod Prahy po hromadné nehodě zkolaboval

Praha – Dopravní kolaps na Jižní a Štěrboholské spojce byl výsledkem hromadné nehody čtyř vozidel – dvou nákladních a dvou osobních. Tah byl po tři hodiny ucpán v obou směrech, u nehody zasahovali policisté a záchranáři. Zdravotníci na místě museli ošetřit tři muže, kteří při havárii utrpěli lehká zranění. Kolony se pomalu začaly rozjíždět až po šesté hodině večer, řidiči stále musí počítat se zdržením v oblasti.

Nehoda se stala odpoledne u křižovatky Městského okruhu s Průmyslovou ulicí. V místě se pracuje, probíhá přestavba tzv. „toboganu“, který vede od Průmyslové ulice k Lanovému mostu. To ke kolapsu významně přispělo.

Nejprve se srazily dva kamiony, potom se do nehody připletla také osobní vozidla. „Do kamionu v odstavném pruhu narazil další kamion, jehož řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení. Nákladní vůz byl následně odmrštěn na dvě projíždějící osobní auta,“ přiblížila policejní mluvčí Eva Kropáčová. Škoda, která při nehodě vznikla, dosáhla podle mluvčí ke čtyřem milionům korun.