Levnější tarif chebské MHD se zamlouvá seniorům

Cheb – V červenci se oproti dřívějšku zdvojnásobil počet seniorů cestujících v Chebu městskou hromadnou dopravou. Nárůst zájmu má zřejmě na svědomí provozovatel MHD, společnost Autobusy Karlovy Vary, když po dohodě s městem snížila hranici pro seniorské jízdné na 65 let. Lidé od tohoto věku mohou nově jezdit v MHD za roční předplatné 150 korun.

Změny tarifu začaly platit od 3. července. „V prvních týdnech se počet jízd seniorů v porovnání s dřívějškem zdvojnásobil. Z toho je zřejmé, že zájem o nově zavedený tarif je mezi staršími občany značný,“ uvedl místostarosta Vladimír Hartmann (ČSSD).

Pro využití nového tarifu je třeba mít takzvanou čipovou kartu, na kterou se předplatné nahraje. V měsíci září proběhne navíc mimořádná akce na zakoupení čipových karet, kdy cena karty bude snížena z obvyklých 100 korun na 80 korun, uvedl mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič. Novinkou od září bude také to, že cestující budou moci v předprodejní kanceláři společnosti Autobusy Karlovy Vary na nádraží platit bankovní kartou.