Za nezdařené přepadení pošty padla podmínka

Brno – Za dubnové přepadení pošty v Brně-Komíně uložil Městský soud v Brně Martinu Durkovi podmíněný trest. Při loupeži postupně spoutal sedm pokladních v naději, že některá z nich bude mít klíč od trezoru. K penězům se ale vůbec nedostal, místo toho musel v těsných prostorách pošty řešit potíže s tím, kam má svázané pokladní a doručovatelky umístit. Nakonec utekl s prázdnou. Záhy ho dopadla policie.

První dvě pracovnice pošty svázal 26. dubna o půl šesté, poté co přišly jako první do zaměstnání. Později přicházely další doručovatelky a pokladní. Sedmé z nich se podařilo před svázáním odeslat z mobilního telefonu textovou zprávu vedoucímu poštovní pobočky o tom, že je přepadena. Krátce před sedmou dorazila na poštu policie. Mladík se pokusil o útěk, záhy byl ale dopaden.

Při přepadení si počínal k ženám velmi zdvořile. Soudu se přiznal, že ho k loupeži přiměly dluhy z rulety. V ní nejprve prohrál tři miliony korun, které dostal darem od svého přítele z USA. Následně do hry vložil ještě dalších 200 tisíc. Způsobil si tak dluh, který nebyl schopen uhradit. Přepadení naplánoval prý poté, co byla kvůli jeho nesplaceným závazkům obtěžována jeho přítelkyně. „Všeho velmi lituji. Dámám z pošty jsem se omluvil dopisem,“ uvedl Durek.