Požár zachvátil několik budov textilní dílny na Lounsku

Lubenec (Lounsko) – V Lubenci na Lounsku ovládly plameny několik budov textilní dílny. Na místě zasahovalo 15 hasičských jednotek, hasiči museli evakuovat 17 dětí z nedaleké školky. Oheň se hasičům podařilo zlikvidovat po šestihodinovém boji. Podle starosty Lubence Bohumila Peterky šicí dílna německého majitele v areálu prosperovala, zaměstnávala 42 místních žen. Příčina požáru je nyní předmětem vyšetřování, odhady škod se pohybují v řádu milionů korun.

Starosta uvedl, že budovy původně patřily k mateřské škole, tři z pěti původních pavilonů měla pronajaty firma pro textilní výrobu. „Požár se nacházel v mezistropí, což je vlastně jedna z nejhorších variant, kdy hasiči ani zespoda a z vrchu to nemůžou hasit,“ popsal situaci velitel zásahu Pavel Bem. Hasiči dostali hlášení o požáru v 13:06, podařilo se jim ho zlikvidovat až večer. Do boje s živlem zasáhlo 50 hasičů z celého Ústeckého kraje i posily z Karlovarského kraje.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Hlídat budou hasiči i v noci. „Na požářiště byla povolána jednotka s termokamerou na vyhledávání skrytých ohnisek. Přes noc bude objekt střežen,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Obyvatelé Lubence, kteří přiběhli k požáru krátce po jeho vypuknutí, jsou přesvědčeni, že příčinou byla závada na elektroinstalaci. Policie takovou informaci ale zatím nepotvrdila – událost stále vyšetřuje.