Náchodským vadí nelegalní parkoviště na pozemku města

Náchod – Náchodská radnice řeší problém s nelegálně parkovacími místy. Firma ASV získala povolení na stavbu parkoviště pro osm stání, nicméně výsledná zpevněná plocha je velká dvojnásobně. Firma zároveň použila pozemek města, aniž by si předem vyžádala souhlas. Místní se proti tomu bouří a sama radnice považuje stavbu za černou. Řešení problému má již na programu jednání.

Na parkoviště postavené bez potřebných povolení si stěžují lidé v Náchodě a nepříjemně zaskočená je i tamní radnice. Sám starosta tvrdí, že město stavbu na svém pozemku nepovolilo.

Reportáž Vlastimila Weinara (zdroj: ČT24)

Firma ASV, která parkoviště na svých i městských pozemcích postavila, se hájí tím, že její zaměstnanci už neparkují po ulicích a před mateřskou školou a že dopravě v lokalitě ulehčila. Dodatečně proto musí sehnat povolení. „My jsme to nezabrali, to je špatné slovo. My jsme jenom vydláždili městský pozemek, tak abychom my i sousedi měli lepší příjezd na zpevněné plochy a sousedi domů,“ uvedl jednatel firmy ASV Zdeněk Barták. Vedení radnice se postup investora nelíbí stejně jako sousedům. Starosta označil stavbu za černou. Řešení problému s parkovištěm už proto mají ve svém programu radní Náchoda.