V Libni se večer srazily vlaky

Praha – Na nádraží v Praze Libni se včera večer srazil osobní vlak s posunující lokomotivou. Při nehodě byli lehce zraněni čtyři lidé, její příčinu vyšetřují pracovníci Drážní inspekce. Ve stanici byl po nehodě zastaven provoz, který byl v ranních hodinách již částečně obnoven. Jezdí všechny dálkové spoje, ale některé osobní vlaky musely být odřeknuty. Škoda se odhaduje na 13 milionů korun.

„Ke srážce došlo ve 21:47 v Libni, střetl se tam osobní vlak City Elefant jedoucí z Kolína do Prahy s posunovanou lokomotivou,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Obě soupravy při střetu vykolejily, jedna z lokomotiv začala hořet.

K nehodě vyjely čtyři hasičské jednotky. „Požár lokomotivy jsme měli pod kontrolou ve 22:17, hasili jsme ji těžkou pěnou a vodou,“ sdělila mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Hasiči zůstali na místě a podle Drápala přečerpávají naftu z poškozené lokomotivy.

„Při nehodě utrpěli lehká zranění tři cestující a strojvůdce lokomotivy,“ řekl Drápal. Dodal, že hmotná škoda na osobním vlaku se odhaduje na šest milionů korun, na lokomotivě na pět milionů a poškozená trať si zřejmě vyžádá opravy ve výši dvou milionů korun.