Velké Meziříčí se připravuje na dopravní komplikace

Velké Meziříčí – V září začne ve Velkém Meziříčí oprava dálničního mostu a kvůli kolonám na D1 se dají čekat problémy v dopravě i na jediné souběžné silnici, kterou mohou řidiči využít k objížďce v případě nehod nebo kolon na dálnici. Město se pak ale během několika málo minut stává naprosto neprůjezdným, jak potvrzuje starosta Radovan Necid (ODS).

Dvouměsíční uzavírka celé poloviny dálničního mostu nad Meziříčím se v průjezdnosti centrem určitě projeví. Město se proto všemožně snaží dopravním komplikacím v předstihu zabránit. Moc možností ale nemá, ŘSD totiž odmítá stanovit jakoukoli nadregionální objížďku a veškerou dopravu svede jen na druhou polovinu mostu. Mluvčí ŘSD Nina Ledvinová vysvětluje, že D1 je naše nejstarší dálnice, která objízdní trasy zkrátka nemá.

„Jediným řešením by bylo apelovat na motoristickou veřejnost a především na velké dopravce, aby při plánování tras využívali jiných cest,“ uvedla mluvčí Policie ČR Vysočina Dana Čírtková. Město počítá i s tím, že by v krajním případě nechalo uzavřít dálniční sjezdy. S policií se domluvilo, že během uzavírky mostu do města vůbec nebude pouštět kamiony.

První etapa uzavírky velkomezeříčského dálničního mostu je plánovaná v termínu od 10. září do 6. listopadu.