Konec zmatků v Hazlově, starostkou je Dvořáková

Hazlov – Obecní úřad v Hazlově na Chebsku, kde se několik měsíců zastupitelé přeli o to, kdo je starostou, převzala ve čtvrtek oficiálně nová starostka Lenka Dvořáková (SNK Změna pro Hazlov). Předání úřadu asistovali pracovníci krajského úřadu a ministerstva vnitra. Ministerstvo posoudilo všechny dostupné materiály a konstatovalo, že jednání tehdy opozičních zastupitelů 28. června v kuželně proběhlo platně a že na něm zvolená starostka a místostarosta Josef Mondek (NEZÁVISLÍ) byli zvoleni podle zákona.

Dvořáková je tak starostkou už od června. Teprve nyní má ale podle svých slov razítko. Nové vedení obce chce svolat v co nejkratším termínu jednání zastupitelů. „Zvykem bylo zasedání ve čtvrtek, takže jej chceme zanechat a svoláme jednání na nejbližší čtvrtek, který bude splňovat dobu vyvěšení na úřední desce,“ dodala Dvořáková.

„Zástupci krajského úřadu informovali přítomné o tom, že rezignace podané dvěma zastupiteli (Michalem Zoufalým a Lenkou Dvořákovou) nebyly platné,“ sdělila dnes mluvčí ministerstva Denisa Čermáková. Dvořáková vystřídala ve funkci Josefa Čapka (SNK Změna pro Hazlov), který obec řídil od voleb, přestože krátce po volbách byla na obec doručena i jeho rezignace. Na rozdíl od falešných rezignací Zoufalého a Dvořákové ale pravost podpisu na rezignaci Čapka potvrdila i policie a platnost rezignace uznal Krajský soud v Plzni. Falešné rezignace, které na obecní úřad v Hazlově přišly, ale vyšetřuje policie. „Stále probíhá prověřování oddělením hospodářské kriminality,“ řekl dnes mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Obecní úřad v Hazlově
Zdroj: ČT24

Situace v Hazlově se tak nyní vyjasnila alespoň do té míry, že se ví, kdo je starosta. Poté, co o rezignaci Josefa Čapka rozhodl soud, řídil obec Miroslav Všetečka (ČSSD), který byl starostou v předcházejícím volebním období.