Senioři sepisují petici proti odvolání svého ředitele

Praha - Zaměstnanci a obyvatelé domova pro seniory na pražském Chodově se bouří proti odvolání ředitele Jiřího Preclíka. Sepsali už dvě petice, které odnesli na magistrát. Preclík musel v čele domova důchodců skončit ve chvíli, kdy ho funkce zbavil radní pro sociální politiku Petr Dolínek. Za svým, teď už bývalým, šéfem zaměstnanci chodovského domova pro seniory stále stojí. Petici proti jeho odvolání podepsaly tři čtvrtiny z nich. Minulý čtvrtek ji předali na pražský magistrát. Sešli se taky s radním Petrem Dolínkem.

Petici má na stole jak radní, tak primátor Bohuslav Svoboda. Její iniciátoři teď čekají na odpověď. S odvoláním nesouhlasí ani klienti domova, ti sepsali svoji vlastní petici. Pod kterou se podepsalo šestaosmdesát lidí. „Já sem tady dvacet let a za tu dobu jsem tak hodného pana ředitele nepoznal. Byl jako náš kamarád,“ řekl jeden ze seniorů Antonín Kratina.

Reportáž Jitky Szászové (zdroj: ČT24)

Jiří Preclík musel skončit, stejně jako další čtyři ředitelé domovů pro seniory nebo zdravotně postižené. A to po rozhodnutí rady hlavního města. „Z našeho pohledu nesplňoval kvalifikační požadavky, jelikož neměl dostatečné vzdělání,“ vysvětlil Dolínek. Dle slov bývalého šéfa domova Preclíka bylo ale ve výběrovém řízení jasně uvedeno, že minimální vzdělání by mělo být započaté vysokoškolské. A to on splňuje.

Jako další důvody odvolání uvedla rada špatné hospodaření a manažerská selhání. Ani s tím ale Jiří Preclík nesouhlasí.

Vydáno pod