Na Vyškovsku konečně zmizí vykolejené vagony

Vyškov – Pozůstatky nehody na Vyškovsku, ke které došlo na začátku června, by měly tento týden definitivně zmizet. Na poli nedaleko Vyškova totiž stále zůstávaly tři vykolejené vagony. Důvodem byly obavy, že kdyby na pole vjela těžká technika, poškodila by úrodu. Trosky vozů totiž pomáhali odstraňovat hasiči i za pomoci speciálního tanku.

Vybraná firma se na tomto způsobu likvidace dohodla s majitelem pole – zemědělským družstvem z nedalekých Švábenic. Důvodem prodlení byla obava o poškození úrody, kdyby na pole vjela těžká technika, a také riziko, aby při likvidaci pole neshořelo. Vozy totiž byly natolik poškozené, že se nevyplatilo je opravit. Odborná firma je proto postupně rozřezává plamenem a železný šrot odváží. Do konce týdne už by měly být pozůstatky nehody definitivně zlikvidovány.

K nehodě, která způsobila škodu za jeden a půl milionu korun, došlo v neděli 5. června. V 90kilometrové rychlosti vykolejilo 13 z 25 prázdných vozů dopravce ČD Cargo. Že na místě vlaky vybočují, upozornili strojvedoucí už dva dny před nehodou, SŽDC ale s opravou nespěchala. 

Zbytky vagónů po havárii definitivně zmizí (zdroj: ČT24)