Toulavá krajta i chameleon putovali do útulku

Praha – Zaběhlá – respektive zaplazelá – zvířata odchytávali o víkendu pražští strážníci. Do útulku pro opuštěná zvířata potom přinesli krajtu zelenou a chameleona. Had předtím vyděsil ženu, které se usídlil v autě, chameleona zase překvapil majitele domu se zahradou. Odchyt exotických zvířat není v Praze neobvyklý, lidé volají strážníky o pomoc po setkání s hadem nebo třeba škorpionem několikrát za rok.

Krajtu zeleznou našla obyvatelka Prahy 9 v neděli ve svém autě zaparkovaném v Rochkovské ulici. Podle odborníků může být had, který se vyhříval ve vozidle, velmi agresivní. Jde o zeleně zbarveného škrtiče, který může dorůst až dvou metrů. Strážníci ho z automobilu vyprostili a předali pracovníkům odchytové služby.

Méně dramatické bylo nalezení chameleona, který se objevil v sobotu na zahradě domu v Korandově ulici v Praze 4. „V sobotu odpoledne našel občan na zahradě svého domu chameleona,“ shrnula mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová. Také tento plaz skončil v útulku pro opuštěná zvířata.

Školní rok tak pro pražské strážníky začal podobně jako prázdniny. Během svátků na začátku července byli totiž přivoláni ke třem zatoulaným ovcím, lovili také činčilu a korálovku. Loni je zase lidé zavolali, když narazili například na vlčici, čínské prase nebo jedovaté štíry.

  • Chameleon autor: Městská policie hl. m. Prahy, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2850/284937.jpg
  • Had autor: Městská policie hl. m. Prahy, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2850/284939.jpg
Vydáno pod