Za hrami a hlavolamy na Novoměstskou radnici

Praha - Hlavolamy nejrůznějších typů a provedení spolu s deskovými hrami jako Monopoly nebo Carcassonne budou od čtvrtka hlavními lákadly výstavy Hry a hlavolamy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet až 999 variant řešení her a hlavolamů. Letošní 17. ročník se uskuteční v Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze a potrvá do neděle. Více informací zde.

Kromě deskových her s dlouholetou tradicí, jako jsou třeba Monopoly, které vznikly v roce 1935, budou k vidění a vyzkoušení i moderní společenské hry, které mají svůj původ před asi 25 lety. Z nich je asi nejznámější Carcassonne. Novinkou je třeba hra Den a noc, která je určená pro nejmenší děti ve věku od dvou do pěti let. Tato hra získala hlavní cenu na veletrhu For Kids v kategorii Nejlepší výrobek.

V prostorách Novoměstské radnice se výstava koná již potřetí. „Změnili jsme trochu koncepci výstavy, cílovou skupinou jsou rodiny s dětmi a již ne zahraniční návštěvníci, jak tomu bylo v minulosti. Velký zájem o návštěvu výstavy projevují také školy, proto máme otevřeno ve čtvrtek a v pátek již od osmi hodin ráno,“ uvedl ředitel výstavy Pavel Hofrichter a dodal, že se na výstavě představí i pár vystavovatelů ze zahraničí.

Složte si své origami

Jednou z doprovodných akcí bude výstava a workshop origami. Slovo origami pochází z Japonska a znamená „skládat papír“. Původ techniky sahá až do 9. století našeho letopočtu. Origami se postupně vyvinulo ve zvláštní formu umění. Většina skládaných tvarů má svůj vzor ve světě zvířat a rostlin. Každý návštěvník si bude moci vyzkoušet složit své vlastní origami pod dohledem odborníků. Připraveno je i setkání majitelů Rubikovy kostky ve čtvrtek odpoledne a setkání majitelů Ježka v kleci v pátek odpoledne, kteří se také společně vyfotografují.

Otevírací doba:

  • čtvrtek + pátek: 8 - 18 hodin
  • sobota + neděle: 10 - 18 hodin

Vstupné:

  • dospělí - 70,- Kč
  • děti - 50,- Kč
  • rodinné vstupné - 150,- Kč