Barman zpacifikoval lupiče, který ho ohrožoval pistolí

Vsetín - Do jednoho z barů ve Vsetíně si to včera v noci namířil opilý lupič s pistolí. Po barmanovi požadoval peníze nebo alkohol. Barman se ale nenechal zastrašit, lupiči pistoli vytrhl z ruky a povalil ho na zem. Barmanova kamarádka mezitím zavolala policii. Lupič teď čelí obvinění z loupeže. V případě uznání viny mu hrozí až deset let vězení.

Opilý návštěvník v podniku, kde už nebyli žádní další hosté, nejprve konzumoval alkohol a také hrál na automatech. „Po nějaké chvíli vytáhl z kapsy revolver, přiložil ho nejprve barmanovi a potom jeho kamarádce k hlavě a požadoval peníze nebo alkohol, přičemž číšníka a mladou ženu vulgárně urážel a taktéž vyhrožoval, že je zabije. Číšník neváhal a opilého muže zezadu zpacifikoval,“ popsala policejní mluvčí.

Pistole, kterou muž přítomné ohrožoval, vypadala jako skutečná zbraň. „Že se jedná o atrapu bubínkového revolveru, zjistil pracovník baru až poté, co pachatele odzbrojil,“ přiblížila mluvčí. Zadržený muž putoval po bezpečnostní prohlídce do policejní cely. Při dechové zkoušce u něj policisté zjistili 2,8 promile alkoholu.