Desku smyku v Centru bezpečné jízdy někdo zničil

Ostrava - Neznámý řidič speciálně upraveného auta svou bezohlednou jízdou zničil povrch desky smyku v Centru bezpečné jízdy v Ostravě. Centrum proto muselo omezit provoz. Zničené místo sloužilo k nácviku nebezpečných situací, se kterými se řidiči mohou setkat na silnicích například při námraze nebo na sněhu. Kromě výcviku slouží areál také řidičům, kteří si po absolvování speciálního kurzu mohou umazat trestné body.

Do objektu polygonu se vloupal neznámý řidič a se svým autem dvacet minut zkoušel různé způsoby jízdy a smyku. S upraveným autem se na polygonu v Ostravě objevil ráno krátce po šesté, kdy v areálu v Centu bezpečné jízdy ještě nikdo nebyl. Svou divokou jízdou zničil srdce celého centra. Deska dlouhá sto metrů, na které řidiči trénují, jak zvládnout smyk, byla totiž bez vody, tuningář tak poškodil speciální nátěr desky. „Škoda není příliš vidět, ale deska díky poškození přestala být funkční,“ potvrdil vedoucí Centra bezpečné jízdy Dalimil Frič.

Policie žádá všechny případné svědky, aby podali jakékoli informace na lince 158

Řidičovy kreace na dráze natáčel na mobil jeho spolujezdec. Oba ale netušili, že jejich adrenalinovou zábavu zachytily také kamery areálu. Správce centra je okamžitě předal policistům. Kvůli zničené ploše musel provozovatel polygonu omezit kurzy řidičů.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Pokud policisté zjistí, kdo seděl za volantem auta, musí divoký jezdec kromě jednoho roku ve vězení počítat také s tím, že mu z Centra bezpečné jízdy přijde účet za zničenou plochu. Může se vyšplhat až na 400 tisíc korun.