Ve Frýdku-Místku se chystá muzikál na ledě Popelka

Frýdek-Místek – Pohádkový muzikál na ledě Popelka se ve Frýdku-Místku připravuje na své turné. Po Mrazíkovi a Romeovi a Julii přichází režisér Jindřich Šimek s netradičním zpracováním oblíbené pohádky. Popelka bude mít svou premiéru už za měsíc v Praze. V Ostravě můžete tento hvězdně obsazený muzikál na ledě vidět od 9. do 11. prosince v ČEZ Aréně.

Příběh Charlese Perraulta o dívce umouněné od popela je starý stovky let a znají ho děti po celém světě. U nás ho proslavila filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou v hlavní roli. Popelku na ledě ale ještě nikdo neviděl. „Přepsal jsem ji tak, aby se to na ledě líbilo, aby to mělo dynamiku,“ prozradil režisér Jindřich Šimek. Překrásné dobové kostýmy, kouzelné efekty a hudba Petra Maláska – to budou lákadla nového projektu. Muzikál ale táhne také na známá jména předních českých herců a zpěváků. Na ledě pak zazáří špičkoví krasobruslaři. „V hlavních rolích se představí ruský sólový sportovní pár Jelena Jovanovič a Konstantin Gavrin. Jim propůjčili hlas Lucie Bílá coby Popelka a Ondřej Ruml jako princ,“ říká Jindřich Šimek.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)

 „Pro mě je to vlastně premiéra, pro role princezen jsem zestárla a poprvé si zahraju královnu,“ těší se další hvězda Popelky Dana Morávková. Muzikál na ledě je náročný projekt. V jednom představení spojuje zpěváky, herce, tanečníky i špičkové krasobruslaře. „Máme asi 35 krasobruslařů, nejmladším je sedm let. Jsou tu bruslaři z Česka, Polska, Ruska, Ukrajiny, ale i z Německa,“ pochlubila se vedoucí castingu a mistryně světa v krasobruslení Radka Kovaříková. Na turné vyrazí Popelka už za měsíc.