Muž s mačetou ohrožoval hosty varnsdorfského baru

Varnsdorf (Děčínsko) - Čtyřiatřicetiletý muž s mačetou včera večer ohrožoval hosty v baru ve Varnsdorfu na Děčínsku. Nikoho nezranil a policie jej zadržela. Podle serveru iDnes.cz šlo o Roma. Podobný incident se v srpnu stal také v Novém Boru na Českolipsku, kde skupinka místních Romů v baru mačetami napadla hosty a jednoho vážně zranila.

Muž do baru přišel kolem 19:45. „Po vstupu začal vyhrožovat hostům fyzickou likvidací. Že je poseká, že to tam dopadne jako v Novém Boru,“ popsal mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka. Pak ale z restaurace odešel, aniž by někoho napadl. Mačetu zahodil do křoví. Krátce poté jej policie zadržela.

Případ budou vyšetřovat rumburští kriminalisté a podle Haňky zřejmě incident posoudí jako výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. „Samozřejmě se také zvažuje návrh na jeho vzetí do vazby,“ dodal policista.

Ve městech ve Šluknovském výběžku je už několik týdnů napjatá situace mezi místními obyvateli a sestěhovanými Romy. V Rumburku a Varnsdorfu se konalo několik demonstrací a pochodů k ubytovnám, kde Romové bydlí. Poslední demonstrace byla v sobotu. Dnes jede na Šluknovsko jednat o zlepšení tamní sociální situace i premiér Petr Nečas (ODS).