Nový portál Prahy radí, jak využít volný čas

Praha - Nový portál prahavolnocasova.cz, který v těchto dnech zprovoznilo hlavní město, lidem radí, jak využít volný čas. Jeho cílem je podle primátorského náměstka Ivana Kabického (ODS) sjednotit informace o akcích, které pořádají městské části, domy dětí i městské organizace.

„Ukázat Pražanům spektrum možností, jak trávit volný čas, podat ucelený přehled toho, co metropole nabízí, a mít vše tak říkající pod jednou střechou. Naším prvořadým záměrem je přimět Pražany smysluplně a kvalitně strávit čas po škole, po práci či o víkendech,“ řekl dnes k cílům webu Kabický.

Na webových stránkách najdou lidé hlavně aktivity botanické a zoologické zahrady. Přehled pořádaných akcí nabízí i pražské domy dětí a mládeže a jednotlivé městské části. Zřízení portálu stálo podle Kabického asi 1,2 milionu korun. V částce jsou i náklady na provoz.

Praha provozuje asi dvě desítky různých internetových stránek, které se specializují například na kulturu, památkovou péči, životní prostředí či na zdravotnictví.