Safari ve Dvoře Králové prodlouží letní sezonu do 9. října

Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko) - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem prodlouží díky současnému slunečnému počasí letní sezonu až do neděle 9. října. O týden déle tak bude v provozu i letošní novinka, kdy mohou návštěvníci vjet do areálu safari mezi volně žijící zvířata vlastními auty.

Podzimní sezona v zoo začne 10. října. Během ní je otevírací doba zkrácena o jednu hodinu do 17:00 a areál safari je uzavřen, takže je nižší i vstupné. Nyní základní vstupné pro prohlídku celé zoo včetně safari stojí dospělého 250 korun, prohlídka klasické části zoo bez safari stojí 170 korun. Vstupné pro dospělého v podzimní sezoně činí 140 korun.

Vjezd auty mezi zvířata spustila zoo 1. června. Vedení zoo tehdy uvedlo, že po skončení letní sezony provoz safari s auty vyhodnotí a rozhodne o jeho případném pokračování v další letní sezoně. Atrakce je jedinou svého druhu ve střední Evropě.

Červnové zdražení vstupného a zavedení autosafari kritizuje sdružení Safari Archa. Sdružení zorganizovalo petici za odvolání vedení zoo, kterou podepsalo přibližně 2 000 lidí. Petici chce sdružení předat radním Královéhradeckého kraje, který je zřizovatelem zoo. Zahrada aktivity sdružení nekomentuje.