Loupež ve frenštátském zlatnictví, škoda za statisíce

Frenštát pod Radhoštěm (Novojičínsko) - Šperky za minimálně statisíce korun ukradli dva maskovaní lupiči, kteří v pátek přepadli zlatnictví ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku.

Lupiči do obchodu vtrhli těsně před polednem. Na prodavačku namířili zbraň a svázali ji, aby se nemohla hýbat. Zlatnictví prohledali a do větší tašky, jaká se používá na tržnicích, dali různé vystavené šperky. Pak utekli.

Majitel zlatnictví zatím přesnou škodu nevyčíslil, ale podle policejní mluvčí Soni Štětínské mělo uloupené zboží hodnotu statisíců a možná i více. „Přepadené prodavačce se naštěstí nic nestalo. Pomoc přivolali svědci, kteří si dění ve zlatnictví všimli,“ uvedla Štětínská.

Policie žádá o pomoc při pátrání

Policie uvítá jakékoli informace, které by se přepadení mohly týkat. Kriminalisté už našli svědky, když prověřovali únikovou trasu lupičů. Nyní spolupracují s kolegy ze Slovenska a Polska.

První z lupičů je štíhlý až hubený, měří 175 až 180 centimetrů, má světlé, místy prošedivělé vlasy a je mu 50 až 60 let. „Působil zanedbaným vzhledem. Například měl mastné vlasy, strniště a špínu pod nehty,“ uvedla Štětínská. Muž měl letní šusťákovou bundu nad kolena s převažující červenou barvou, pod ní košili s květinovým vzorem, šedé plátěné kalhoty a čepici s kšiltem. „Na krku měl zavěšený mobilní telefon s vyvedeným sluchátkem do ucha,“ uvedla policejní mluvčí.

Druhý muž má kolem 30 let a je tmavé pleti. Je štíhlý, měří kolem 170 centimetrů, má tmavé krátké vlasy, vzadu částečně vyholené. „Na hlavě měl modrou baseballovou čepici a na sobě modrý riflový komplet. Oba muži mluvili česky s naším regionálním přízvukem,“ uvedla Štětínská.