Dva muži vypouštěli v Českém Těšíně splašky, znečistili potok

Český Těšín – Dva muži vypouštěli v Českém Těšíně splašky do kanalizace, čímž znečistili jeden z místních potoků. Na problém upozornili obyvatelé sídliště Svibice, kteří si stěžovali na několik týdnů přetrvávající zápach. Městský úřad zahájí s oběma pachateli v nejbližší době správní řízení, za znečišťování životního prostředí jim hrozí pokuta až pět milionů korun.

Silný zápach obtěžoval obyvatele rodinných domků ve Svibici téměř měsíc. Potok Šadový se proměnil v zapáchající stoku, ze které navíc vymizel veškerý život. „Nedá se větrat, všechno smrdí po močůvce. Nemůžete prát, nemůžete nic věšet venku,“ stěžuje si Martin Pollák. 

Podle odborníků mohla být na vině prasklá kanalizační roura. Když se ale na místo vypravili pracovníci Severomoravských vodovodů a kanalizací s kamerou a kontrolovali šachtu po šachtě, tak zjistili, že do jedné z nich někdo něco vylil. 

Pachatele se pak podařilo chytit přímo při činu: „Po nějaké době jsme se tam šli s kolegou podívat a viděli jsme, že tam stojí fekální vozidlo a pěkně to tam pumpují. Takže jsme zavolali policii,“ popisuje Daniel Křenek z městského úřadu.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)