V Liberci přepadl ozbrojený lupič banku

Liberec - Pobočku GE Money Bank v centru Liberce přepadl dnes vpodvečer maskovaný lupič. Se zbraní v ruce se domáhal peněz. Vyděšená zaměstnankyně se nebránila, peníze mu dala. Duchapřítomně k nim ale přidala i kapsli se značkovací barvou, která znehodnotí peníze a označí i lupiče. Kolik peněz si lupič odnesl, se zatím neví.

Přepadení se stalo kolem 16:45, jen krátce před koncem pracovní doby. „Do banky vešel muž maskovaný černým šátkem a s pistolí v ruce vyzval pracovnici za přepážkou, aby mu vydala hotovost,“ popsal událost policejní mluvčí Petr Kmínek.

Muž byl podle něj zhruba 170 centimetrů vysoký, na sobě měl šedé kalhoty a zelenou bundu a přes rameno šedý batoh. V ruce držel deštník. „Jak byl starý, nebylo kvůli maskování možné odhadnout, mluvil ale dobře česky a byl to běloch,“ dodal policejní mluvčí.

V Libereckém kraji je to v krátké době druhé loupežné přepadení. Před týdnem - také v pondělí, se kolem 16:15 stala cílem ozbrojeného lupiče pošta v Proseči nad Nisou. I tam maskovaný muž na ženu namířil zbraň a plynně česky požádal o vydání finanční hotovosti. Zaměstnankyně ale utekla a schovala se v zázemí pošty. Zloděj odešel s prázdnou. Zda případy souvisejí, policie nesdělila.