Dívku téměř rozmačkal kamion

Stříbro – Jenom stěží přežila třináctiletá dívka střet s kamionem ve Stříbře. Řidič na ni nacouval a přimáčkl ji na zábradlí, které těsně míjel. Zdravotníci poté zraněnou dívku v kritickém stavu převezli do plzeňské fakultní nemocnice, kde se podrobila operaci. V jakém stavu dítě je, nemocnice zatím neoznámila. Řidiče, který na dívku najel, podezírá policie z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Nehoda se stala v pondělí kolem čtvrté hodiny odpoledne. Kamion couval k rampě stříbrského obchodu Penny Market. Těsně přitom míjel zábradlí, na kterém seděly čtyři děti. Třem se podařilo před nebezpečím uniknout, jednu dívku však návěs zachytil a opět ji namáčknul na železné zábradlí. Střet měl devastující následky – děvče utrpělo závažná poranění břicha, pánve a byla u ní podezření na vnitřní zranění.

Ačkoli měl šestapadesátiletý řidič kamionu negativní dechovou zkoušku, policie ho podezírá, že právě on je viníkem nehody. „Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič neměl při couvání dostatečný rozhled, přesto si k tomu nezajistil způsobilou a náležitě poučenou osobu,“ vysvětlila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.