Neozbrojenému lupiči v bance peníze nedali

Praha – Policie zatím marně hledá muže, který v úterý navštívil banku v Náchodské ulici v Praze. Oznámil personálu, že pobočku přepadl, avšak jediné, čím mu mohl pohrozit, byla igelitová taška. Když zjistil, že je to nedostatečná výzbroj, odešel s prázdnou. Podle policejní mluvčí Jany Rösslové mu přesto hrozí obvinění z trestného činu a až desetileté vězení.

„Neznámý muž přistoupil k přepážce, pokladní předložil lístek s oznámením, že se jedná o přepadení, a požadoval vydání finanční hotovosti,“ popsala incident mluvčí Rösslová.

Význam mužova tvrzení výrazně zlehčoval fakt, že neměl žádnou zbraň, svým úspěchem si zřejmě byl natolik jist, že si přinesl pouze tašku na peníze. Zaměstnanci banky se rozhodli peníze neozbrojenému lupiči nedat. Ten záhy odešel.

Pátrání po lupiči s taškou zřejmě nebudou mít policisté jednoduché. Muž byl totiž značně zamaskován. Do banky přišel se silně napudrovaným obličejem, parukou a černými brýlemi. Pravou ruku měl ovázanou obinadlem. Údajný lupič byl asi pětapadesátiletý, vysoký přibližně 185 centimetrů s výrazně vrásčitou tváří. Na sobě měl černý svetr s červenými pruhy a tmavé kalhoty. Mluvil česky, bez přízvuku nebo vady řeči.